IMG 8763


BISKUPSKI 
ORDINARIJAT

Trg Sv. Trojstva 18,
34000 Požega

tel. 034/290 300

fax. 034/274 295

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

katedrala

 

KATEDRALA

SV. TEREZIJE AVILSKE

 

SLIKE KATEDRALE

 

 Virtualno razgledavanje Katedrale

VIRTUALNO RAZGLEDAVANJE KATEDRALE

Razorena crkva u Voćinu

 

RAZORENI CRKVENI OBJEKTI U DOMOVINSKOM RATU NA TLU POŽEŠKE BISKUPIJE

LECTIODIVINA

LECTIO DIVINA

Molitva

DUHOVNI KUTAK

Ured za pastoral braka i obitelji

Dekretom od 10. siječnja 2003. godine požeški biskup Antun Škvorčević utemeljio je Ured za pastoral braka i obitelji. Prema spomenutom Dekretu Ured je izvršno tijelo Požeške biskupije u njezinom nastojanju oko cjelovitog i sustavnog vjerničkog pristupa braku i obitelji u promicanju Božjeg nauma o njima. Zadaća mu je:

  1. U povezanosti s Povjerenstvom za pastoral obitelji Požeške biskupije voditi brigu za ostvarenje zadataka koje ono predlaže na Biskupijskom danu i u drugim prigodama, kao i poticaje Hrvatske biskupske konferencije, koje je potvrdio mjesni Ordinarij.
  2. Poticati, promicati i koordinirati različite akcije na području pastorala braka i obitelji u Požeškoj biskupiji u suradnji sa stručnjacima na pastoralno-teološkom, medicinskom, pravnom, socijalnom području, te na taj način doprinositi organiziranju, odnosno funkcioniranju obiteljskog savjetovališta.
  3. U povezanosti s arhiđakonatskim, odnosno dekanatskim povjerenicima za pastoral obitelji organizirati povremene susrete članova Župnih pastoralnih vijeća, zaduženih za isti pastoral i tako promicati i koordinirati pojedine akcije u pastoralu obitelji i braka.
  4. Zajedno s povjerenikom za pastoral obitelji koordinirati rad tečajeva priprave za brak, pripravljati potrebnu građu i službene biskupijske obrasce pristupnice i potvrdnice za sudionike tečaja.
  5. Izraditi i voditi ažuriran registar svih postojećih udruga, organizacija i pojedinaca koji se bave obiteljskom problematikom u Požeškoj biskupiji kao i obitelji s brojnom djecom te u povezanosti s Povjerenstvom pružati im duhovnu potporu a s Caritasom tražiti mogućnost da im se dadne i potrebna materijalna pomoć.Adresa:
Ured za pastoral braka i obitelji
Trg Sv. Trojstva 18
34000 Požega
Tel. 034/290-300; faks 274-295

Duhovna misao

Hodočašće u Rim

Najave

Poveznice

caritaslink

Pro vita et familia

k

k