IMG 8763


BISKUPSKI 
ORDINARIJAT

Trg Sv. Trojstva 18,
34000 Požega

tel. 034/290 300

fax. 034/274 295

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

katedrala

 

KATEDRALA

SV. TEREZIJE AVILSKE

 

SLIKE KATEDRALE

 

 Virtualno razgledavanje Katedrale

VIRTUALNO RAZGLEDAVANJE KATEDRALE

Razorena crkva u Voćinu

 

RAZORENI CRKVENI OBJEKTI U DOMOVINSKOM RATU NA TLU POŽEŠKE BISKUPIJE

LECTIODIVINA

LECTIO DIVINA

Molitva

DUHOVNI KUTAK

Ured za gradnju i kulturna dobra

Od samoga početka djelovanja Požeške biskupije radovi na obnovi ratom razorenih crkvenih objekata, preuređenju zgrade Biskupskoga dvora kao i gradnji i popravcima drugih crkvenih zdanja očitovali su nužnost uspostave jednoga biskupijskog tijela, koje bi svojom stručnošću bilo na pomoć svima onima kojima je ona potrebna i umanjilo brige i troškove pojedinaca pri gradnjama. Na sjednici Prezbiterskoga vijeća 12. travnja 1999. godine i Odbora za obnovu crkvenih objekata 29. travnja 1999. godine razmatrano je to pitanje i jednodušno je iskazana potpora osnutku Ureda za gradnju. S time je najuže povezana i briga za kulturnu baštinu Požeške biskupije.
U skladu s time utemeljen je Ured za gradnju i kulturna dobra Požeške biskupije. Svrha mu je nadzirati stanje crkvenih zdanja, donositi prosudbe o potrebi i načinu njihova održavanja, popravaka ili ponovne izgradnje, predlagati Biskupskom ordinarijatu rješenja pri donošenju odluka o poduzimanju pojedinih gradnji i njihovu financiranju, davati stručne savjete i pružati drugu pomoć svećenicima i ustanovama Požeške biskupije pri izvođenju radova, brinuti se za nadzor i drugo stručno praćenje izvođenja radova.

Dekret broj 104/2015. od 31. siječnja 2015. određuje da je na čelu Ureda "predstojnik kojega imenuje dijecezanski biskup na vrijeme od pet godina" i da Ured "svoje zadaće ostvaruje posredstvom Povjerenstva za gradnju Povjerenstva za kulturna dobra koja su njegovim sastavnim dijelovima a čiji su članovi stručnjaci i osobe iskusne u ostvarivanju onoga što mu je povjereno izvršavati".

 

Ivica Žuljević, predstojnik

 

Povjerenstvo za gradnju: preč. Mario Sanić, gđa. Jelica Antunović.

Povjerenstvo za kulturna dobra: dr. sc. Mirjana Repanić Braun (Zagreb), dr. sc. Ivanka Reberski (Zagreb), dr. sc. Katarina Horvat Levaj (Zagreb), gđa. Nikolina Mandić.

 

Adresa:

Ured za gradnju

Trg Sv. Trojstva 18

34000 Požega

Tel. 034/290-300; faks 274-295

Duhovna misao

Aktualno

 

SAKRAMENT SVETE POTVRDE 2017.

 Ulje za krizmu

 

BISKUPOVO PISMO KRIZMANICIMA

 

 

TREĆI EUHARISTIJSKI KONGRES

POŽEŠKE BISKUPIJE

 

LOGO - FINAL

 

MOLITVA TREĆEGA EUHARISTIJSKOG KONGRESA

 

Hodočašće u Rim

Najave

Poveznice

caritaslink

Pro vita et familia

k

k