IMG 8763


BISKUPSKI 
ORDINARIJAT

Trg Sv. Trojstva 18,
34000 Požega

tel. 034/290 300

fax. 034/274 295

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

katedrala

 

KATEDRALA

SV. TEREZIJE AVILSKE

 

SLIKE KATEDRALE

 

 Virtualno razgledavanje Katedrale

VIRTUALNO RAZGLEDAVANJE KATEDRALE

Razorena crkva u Voćinu

 

RAZORENI CRKVENI OBJEKTI U DOMOVINSKOM RATU NA TLU POŽEŠKE BISKUPIJE

LECTIODIVINA

LECTIO DIVINA

Molitva

DUHOVNI KUTAK

Ured za pastoral braka i obitelji

Broj: 18/2003.     

Požega, 10. siječnja 2003.


DEKRET O OSNUTKU UREDA

POŽEŠKE BISKUPIJE

ZA PASTORAL BRAKA I OBITELJI

Crkva u Objavi nalazi Božju istinu o braku i obitelji te joj je zadaća u tom svjetlu promicati njihovo dostojanstvo, nastojati pomoći bračnim drugovima i obiteljima. S tom svrhom oblikovano je 2001. godine Povjerenstvo Požeške biskupije za pastoral obitelji. No, za usklađeno i kontinuirano djelovanje u prilog braka i obitelji pokazalo se korisnim i određeno operativno tijelo. Stoga u duhu Direktorija Hrvatske biskupske konferencije za obiteljski pastoral  ovime se osniva 

URED POŽEŠKE BISKUPIJE ZA PASTORAL BRAKA I OBITELJI

Ured je izvršno tijelo Požeške biskupije u njezinom nastojanju oko cjelovitog i sustavnog vjerničkog pristupa braku i obitelji u promicanju Božjeg nauma o njima. Zadaća mu je:

1. U povezanosti s Povjerenstvom za pastoral obitelji Požeške biskupije voditi brigu za ostvarenje zadataka koje ono predlaže na Biskupijskom danu i u drugim prigodama, kao i poticaje Hrvatske biskupske konferencije, koje je potvrdio mjesni Ordinarij.

2.  Poticati, promicati i koordinirati različite akcije na području pastorala braka i obitelji u Požeškoj biskupiji u suradnji sa stručnjacima na pastoralno-teološkom, medicinskom, pravnom, socijalnom području, te na taj način doprinositi organiziranju, odnosno funkcioniranju obiteljskog savjetovališta.

3. U povezanosti s arhiđakonatskim, odnosno dekanatskim povjerenicima za pastoral obitelji organizirati povremene susrete članova Župnih pastoralnih vijeća, zaduženih za isti pastoral i tako promicati i koordinirati pojedine akcije u pastoralu obitelji i braka.

4. Zajedno s povjerenikom za pastoral obitelji koordinirati rad tečajeva priprave za brak, pripravljati potrebnu građu i službene biskupijske obrasce pristupnice i potvrdnice za sudionike tečaja.

5. Izraditi i voditi ažuriran registar svih postojećih udruga, organizacija i pojedinaca koji se bave obiteljskom problematikom u Požeškoj biskupiji kao i obitelji s brojnom djecom te u povezanosti s Povjerenstvom pružati im duhovnu potporu a s Caritasom tražiti mogućnost da im se dadne i potrebna materijalna pomoć.

Neka Bog blagoslovi rad Ureda i neka sva njegova nastojanja prati sveta obitelj Isusa, Marije i Josipa.

+Biskup Antun Škvorčević, v.r.

Vicekancelar Ivica Žuljević , v.r.

Duhovna misao

Aktualno

 

SAKRAMENT SVETE POTVRDE 2017.

 Ulje za krizmu

 

BISKUPOVO PISMO KRIZMANICIMA

 

 

TREĆI EUHARISTIJSKI KONGRES

POŽEŠKE BISKUPIJE

 

LOGO - FINAL

 

MOLITVA TREĆEGA EUHARISTIJSKOG KONGRESA

 

Hodočašće u Rim

Najave

Poveznice

caritaslink

Pro vita et familia

k

k