IMG 8763


BISKUPSKI 
ORDINARIJAT

Trg Sv. Trojstva 18,
34000 Požega

tel. 034/290 300

fax. 034/274 295

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

katedrala

 

KATEDRALA

SV. TEREZIJE AVILSKE

 

SLIKE KATEDRALE

 

 Virtualno razgledavanje Katedrale

VIRTUALNO RAZGLEDAVANJE KATEDRALE

Razorena crkva u Voćinu

 

RAZORENI CRKVENI OBJEKTI U DOMOVINSKOM RATU NA TLU POŽEŠKE BISKUPIJE

LECTIODIVINA

LECTIO DIVINA

Molitva

DUHOVNI KUTAK

Kuhinja Caritasa Požeške biskupije

Broj: 1137/1999.

DEKRET O UTEMELJENJU KUHINJE

CARITASA POŽEŠKE BISKUPIJE

U prvim godinama svoga postojanja Požeška biskupija zauzeto traži različite puteve da što bolje odgovori svome poslanju koje joj je povjerio Isus Krist. Između ostaloga i po biskupijskom Caritasu nastoji vjerno promicati nasljedovanje Isusa Krista, koji "nije došao da bude služen, nego da služi" (usp. Mt 20,8) te da pomažući "najmanjoj braći" (usp. Mt 25, 40) daje svjedočanstvo o najizvrsnijem čovjekovu putu.

Primjer pak sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije, veliki je poticaj na sasvim određene korake na spomenutom putu. On je naime prije svoga mučeništva ustvrdio progoniteljima da nema drugoga blaga koje mu je kao đakonu povjerila Crkva, nego samo siromahe. Da bismo vjernicima grada Požege i cijele naše biskupije dali trajan i snažni podsjetnik da su siromasi, bolesnici i patnici naše istinsko blago te da služeći njima vršimo naijzvrsnije bogoslužje, prigodom druge biskupijske proslave svetkovine našega nebeskog Zaštitnika utemeljujem

 

Kuhinju Caritasa Požeške biskupije,

 

koja će pružati prehrambenu skrb ponajprije onim osobama koje su bolešću ili starošću prikovane za krevet i svoj dom te nemaju mogućnosti same za sebe pribavljati najosnovnije za život.

Sjedište Caritasove kuhinje bit će u Požegi, Vukovarska ulica br. 8, u prostorima koje je velikodušno dalo na raspolaganje poglavarstvo grada Požege i poduzeće "Tekija". Njezino djelovanje osigurat će se iz sredstava Caritasa Požeške biskupije i dobrotvornih priloga ustanova i pojedinaca. Za voditelja Caritasove kuhinje postavljam prečasnoga gospodina Vjekoslava Marica, ravnatelja Caritasa Požeške biskupije.

Sve djelatnike, suradnike i dobročinitelje Caritasove kuhinje stavljam pod zaštitu sv. Lovre, đakona i za uspjeh ovoga djela kršćanske ljubavi molim obilan blagoslov Boga Oca i Sina i Duha Svetoga.

U Požegi, u predvečerje svetkovine sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije, 9. kolovoza 1999.

+ Biskup Antun Škvorčević, v.r.

vicekancelar, v.r.  Perica Matanović

Duhovna misao

Hodočašće u Rim

Najave

Poveznice

caritaslink

Pro vita et familia

k

k