IMG 8763


BISKUPSKI 
ORDINARIJAT

Trg Sv. Trojstva 18,
34000 Požega

tel. 034/290 300

fax. 034/274 295

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

katedrala

 

KATEDRALA

SV. TEREZIJE AVILSKE

 

SLIKE KATEDRALE

 

 Virtualno razgledavanje Katedrale

VIRTUALNO RAZGLEDAVANJE KATEDRALE

Razorena crkva u Voćinu

 

RAZORENI CRKVENI OBJEKTI U DOMOVINSKOM RATU NA TLU POŽEŠKE BISKUPIJE

LECTIODIVINA

LECTIO DIVINA

Molitva

DUHOVNI KUTAK

LJETNI SUSRET SVEĆENIČKIH ASPIRANATA POŽEŠKE BISKUPIJE U VELIKOJ

aspiranti 1U pripravi za proslavu svetkovine sv. Lovre u nedjelju, 6. kolovoza započeo je ljetni susret svećeničkih aspiranata Požeške biskupije u Domu sv. Augustina u Velikoj. Program pod geslom »Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti« (Mt 11,28) vodio je prefekt Kolegija Požeške biskupije Marijan Pavelić. Pored zajedničkih svetih misa i redovitih molitveno-duhovnih sadržaja, program su obogatili zajednički edukativno-rekreativni izleti koji su doprinijeli međusobnom zbližavanju mladih gimnazijalaca.

aspiranti 1Aspiranti su tako jedan dan proveli u parku prirode Papuk i odmaralištu Jankovac te su posjetili Župu Našašća Svetoga Križa u Orahovici. Drugi su dan obilazili istočnu Slavoniju posjetivši Našice, Đakovo Vinkovce, Vukovar i Osijek. Treći dan susreta pohodio ih je ravnatelj Kolegija i dugogodišnji misionar u Kamerunu Karlo Prpić koji je aspirante riječima ohrabrenja pripravio za nadolazeću školsku godinu.

U predvečerje blagdana sv. Lovre bilo je molitveno bdijenje u svečevoj crkvi u Požegi u kojem su pored caritasovih volontera, bogoslova i drugih vjernika požeških gradskih župa sudjelovali i aspiranti. Vrhunac susreta bilo je euharistijsko slavlje na blagdan sv. Lovre u četvrtak, 10. kolovoza koje je predvodio bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak u zajedništvu s domaćim biskupom Antunom Škvorčevićem i đakovačko-osječkim nadbiskupom Đurom Hranićem.

Duhovna misao

Hodočašće u Rim

Najave

Poveznice

caritaslink

Pro vita et familia

k

k