IMG 8763


BISKUPSKI 
ORDINARIJAT

Trg Sv. Trojstva 18,
34000 Požega

tel. 034/290 300

fax. 034/274 295

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

katedrala

 

KATEDRALA

SV. TEREZIJE AVILSKE

 

SLIKE KATEDRALE

 

 Virtualno razgledavanje Katedrale

VIRTUALNO RAZGLEDAVANJE KATEDRALE

Razorena crkva u Voćinu

 

RAZORENI CRKVENI OBJEKTI U DOMOVINSKOM RATU NA TLU POŽEŠKE BISKUPIJE

LECTIODIVINA

LECTIO DIVINA

Molitva

DUHOVNI KUTAK

BISKUPOVA SAŽALNICA PRIGODOM SMRTI FRA BONAVENTURE DUDE

bonaventura dudaPožeški biskup Antun Škvorčević uputio je 4. kolovoza fra Iliji Vrdoljaku, provincijalnom ministru Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu sljedeću sažalnicu:

„Fra Bonaventura Duda prešao je jučer s ovoga svijeta k Ocu! Primite izraze moga dubokog kršćanskog suosjećanja, koje svjedočim i svoj braći Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu. Plemeniti pokojnik bio je čovjek izvanredne osjetljivosti za Božju Riječ, koju je očitovao u svom redovničkom životu, svećeničkom poslanju, znanstvenom proučavanju i fakultetskom poučavanju. U osobnim susretima, u dopisivanju s njime, i u različitim prigodama bio sam ponesen njegovom oduševljenošću Riječju, Isusom Kristom, našim Gospodinom, potaknut na snažnije drugovanje s njime.

Želio bih zajedno s Vama, sa svom Vašom subraćom i drugima koji su poznavali i poštivali fra Bonaventuru, zahvaliti Bogu za dar njegova života. Želio bih pored toga zahvaliti dragom pokojniku za sve ono što je učinio kako bi Hrvatska bila zemlja pozornijeg osluškivanja dubina u koje nas uvodi Božja Riječ, te da i u najmračnijim trenutcima naše nedavne prošlosti ostanemo na obzoru Svjetla i Smisla. Usuđujem se na preminulog fra Bonaventuru primijeniti prorokovu riječ: „Umnici će blistati kao sjajni nebeski svod, i koji su mnoge učili pravednosti, kao zvijezde navijeke, u svu vječnost"! (Dn 12,3).
U zajedništvu uskrsne nade i molitve za pokojnog subrata, od srca Vas u Gospodinu pozdravljam."

Duhovna misao

Hodočašće u Rim

Najave

Poveznice

caritaslink

Pro vita et familia

k

k