IMG 8763


BISKUPSKI 
ORDINARIJAT

Trg Sv. Trojstva 18,
34000 Požega

tel. 034/290 300

fax. 034/274 295

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

katedrala

 

KATEDRALA

SV. TEREZIJE AVILSKE

 

SLIKE KATEDRALE

 

 Virtualno razgledavanje Katedrale

VIRTUALNO RAZGLEDAVANJE KATEDRALE

Razorena crkva u Voćinu

 

RAZORENI CRKVENI OBJEKTI U DOMOVINSKOM RATU NA TLU POŽEŠKE BISKUPIJE

LECTIODIVINA

LECTIO DIVINA

Molitva

DUHOVNI KUTAK

RADNI SUSRET RAVNATELJA KATOLIČKIH ŠKOLA POŽEŠKE BISKUPIJE

ravnatelji 1U požeškome Biskupskom domu pod predsjedanjem biskupa Antuna Škvorčevića održan je 3. srpnja radni sastanak ravnatelja katoličkih škola Požeške biskupije. Na njem je sudjelovao Ivica Žuljević - predstojnik Ureda Požeške biskupije za katoličke škole, Ivica Bedeničić - ravnatelj Katoličke gimnazije u Požegi, Mario Voronjecki - ravnatelj Katoličke klasične gimnazije u Virovitici, Želimir Žuljević - ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi, Mario Večerić - ravnatelj Katoličke osnovne škole u Virovitici te s. Jelena Krilić – ravnateljica novoosnovane Katoličke osnovne škole u Novskoj. Biskup je zahvalio ravnateljima za požrtvovnost kojom su vršili svoje zadaće tijekom minule školske godine i čestitao na uspjesima koje su postigli. Podsjetio je na 20. obljetnicu Požeške biskupije i ulogu koju tijekom 10 godina svoga postojanja imaju katoličke škole pastoralnom poslanju naše mjesne Crkve, služeći mladom čovjeku u njegovoj cjelovitoj izgradnji.

Potom je predstojnik Ureda za katoličke škole Ivica Žuljević u ime nazočnih ravnatelja i njihovih škola čestitao biskupu jubileje kolje ovih dana slavimo: 20. obljetnicu utemeljenja Požeške biskupije i njegova biskupskog imenovanja te 45. obljetnicu misništva. Predstavio je dnevni red i pitanja koja na ovom susretu valja raspraviti.
ravnatelji 1Zatim je svaki ravnatelj dao izvještaj o radu škole kojoj je na čelu, o uspjesima i problemima te o upisu u iduću školsku godinu. Svi su izrazili zadovoljstvo s postignutim uspjesima i ugledom koje te škole imaju u našoj javnosti, što potvrđuje i veliko zanimanje učenika za upis u sljedeću školsku godinu te je Katolička klasična gimnazija u Virovitici među prvima na nacionalnoj listi poželjnih škola. Osnutak Osnovne škole u Novskoj prate početne poteškoće, koje će zacijelo biti prevladane uz određene napore koje je potrebno uložiti. Razmotrena su i neka pitanja zajedničke naravi koja valja rješavati na nacionalnoj razini, među kojima je i jedinstven plan i program produženog boravka katoličkih osnovnih škola. Ovakvi susreti ravnatelja redovito se organiziraju u Požeškoj biskupiji na početku i na kraju svake školske godine.