IMG 8763


BISKUPSKI 
ORDINARIJAT

Trg Sv. Trojstva 18,
34000 Požega

tel. 034/290 300

fax. 034/274 295

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

katedrala

 

KATEDRALA

SV. TEREZIJE AVILSKE

 

SLIKE KATEDRALE

 

 Virtualno razgledavanje Katedrale

VIRTUALNO RAZGLEDAVANJE KATEDRALE

Razorena crkva u Voćinu

 

RAZORENI CRKVENI OBJEKTI U DOMOVINSKOM RATU NA TLU POŽEŠKE BISKUPIJE

LECTIODIVINA

LECTIO DIVINA

Molitva

DUHOVNI KUTAK

HODOČAŠĆE STARIJIH OSOBA U VOĆIN

VOĆIN 2017 031U biskupijskom svetištu u Voćinu održano je 3. lipnja hodočašće starijih, bolesnih i invalidnih osoba iz domova za starije osobe i iz drugih ustanova koje skrbe za njih, a nalaze se na području Požeške biskupije. Ovo hodočašće bila je euharistijskih postaja starijih, bolesnih i invalidnih osoba u pripravi za Treći biskupijski euharistijski kongres. Nakon dolasku u Svetište hodočasnici su pjevajući marijanske pjesme obišli oko Gospinog lika na glavnom oltaru.

VOĆIN 2017 072Misno slavlje je predvodio Mario Sanić, kanonik Stolnog kaptola Sv. Petra u Požegi i župnik u Velikoj, kao izaslanik požeškog biskupa msgr. Antuna Škvorčevića. S njim su koncelebrirali Mario Večerić i Stjepan Krekman župnik iz Ivankova u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji koji je taj dan sa župnim pjevačima hodočastio u voćinsko svetište te su oni predvodili i liturgijsko pjevanje. Među hodočasnicima su bili i korisnici doma u Pitomači, iz Varaždinske biskupije.
VOĆIN 2017 014Na početku misnog kanonik Sanić prenio je hodočasnicima pozdrave požeškog biskupa msgr. dr. Antuna Škvorčevića. U homiliji je istaknuo kako je Isusova euharistijska prisutnost osobito starijim, nemoćnim i invalidnim osobama duhovna hrana koja im želi biti izvor utjehe u prihvaćanju njihovih životnih teškoća. Posebno je zahvalio djelatnicima staračkih domova i drugih ustanova za njihovu dobrotu i ljubav koju iskazuju osobama u potrebi a koje su im povjerene. Nakon ručka hodočasnici su u 14 sati imali euharistijsku i pobožnost u kojoj su Bogu zahvalili za dvadeset godina od utemeljenja Požeške biskupije i ređenja njezinog prvog biskupa te su molili za uspjeh Trećeg biskupijskog euharistijskog kongresa. Nakon euharistijske pobožnosti hodočasnici su se oprostili od Gospe i ojačani u vjeri vratili se u svoje domove.