IMG 8763


BISKUPSKI 
ORDINARIJAT

Trg Sv. Trojstva 18,
34000 Požega

tel. 034/290 300

fax. 034/274 295

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

katedrala

 

KATEDRALA

SV. TEREZIJE AVILSKE

 

SLIKE KATEDRALE

 

 Virtualno razgledavanje Katedrale

VIRTUALNO RAZGLEDAVANJE KATEDRALE

Razorena crkva u Voćinu

 

RAZORENI CRKVENI OBJEKTI U DOMOVINSKOM RATU NA TLU POŽEŠKE BISKUPIJE

LECTIODIVINA

LECTIO DIVINA

Molitva

DUHOVNI KUTAK

BISKUPOV SUSRET S KRIZMANICIMA U KATEDRALI

1-6-2017 1U četvrtak, 1. lipnja, nakon večernje svete mise biskup Antun Škvorčević susreo se u požeškoj Katedrali s ovogodišnjim kandidatima za sakrament svete Potvrde iz požeške župe sv. Terezije Avilske. Nakon pozdravne riječi, župnik Ivica Žuljević biskupa je ukratko upoznao s programom župne kateheze kroz koji su vjeroučitelji pripravljali učenike osmog razreda osnovne škole za primanje sakramenta svete Potvrde. Osim redovnog sudjelovanja u nedjeljnim svetim misama i tjednim vjeronaučnim susretima, krizmanici su aktivno bili uključeni i u život župne zajednice: u pjevački zbor mladih, među ministrante, čitače, u karitativni rad te sudjelovali na biskupijskom Križnom putu mladih i misi posvete ulja na Veliki četvrtak.

1-6-2017 3Nakon toga župnik Ivica Žuljević, kapelan Krunoslav Siroglavić te vjeroučitelji Ivica Rajkovača i Drago Papak kroz kratki razgovor provjerili su kod krizmanika poznavanje vjerskih istina. Biskup je zahvalio župniku, kapelanu i vjeroučiteljima za sve što su učinili u pripravi mladih za svetu Potvrdu te istaknuo kako mu je drago što su odgovori krizmanika bili spontani i iskreni, a ne školski naučeni. Podsjetio je krizmanike da postoji jedna osoba, Isus Krist koja je smrću svojom posvjedočila koliko joj je stalo do njih, kojoj nije svejedno kako žive, te po svetim sakramentima želi ući u njihove mladenačke živote i svojom ih ljubavlju pratiti na njihovu putu.

1-6-2017 2Potom im je kroz razgovor pojasnio što je sveta Potvrda te kako je znanje o njoj važna sastavnica da u svoj mladenačkoj slobodi sebi mogu obrazložiti zašto ga žele primiti, prepoznati da je to vrijedan Božji dar da bi od njega živjeli. Biskup je na kraju susreta zahvalio krizmanicima na njihovoj otvorenosti te istaknuo kako se raduje susretu s njima na svetkovinu Duhova kada će primit sakrament svete Potvrde.