IMG 8763


BISKUPSKI 
ORDINARIJAT

Trg Sv. Trojstva 18,
34000 Požega

tel. 034/290 300

fax. 034/274 295

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

katedrala

 

KATEDRALA

SV. TEREZIJE AVILSKE

 

SLIKE KATEDRALE

 

 Virtualno razgledavanje Katedrale

VIRTUALNO RAZGLEDAVANJE KATEDRALE

Razorena crkva u Voćinu

 

RAZORENI CRKVENI OBJEKTI U DOMOVINSKOM RATU NA TLU POŽEŠKE BISKUPIJE

LECTIODIVINA

LECTIO DIVINA

Molitva

DUHOVNI KUTAK

U POŽEGI PROSLAVLJEN MEĐUNARODNI DAN OBITELJI

Krist nada obitelji 0112U organizaciji Centra »Za život i obitelj« Požeške biskupije i Katoličke osnovne škole u Požegi, duhovnom obnovom na temu »Krist – nada obitelji«, 16. svibnja obilježen je Međunarodni dan obitelji. Katehezu za odrasle članove obitelji u Dvorani sv. Terezije Avilske, održao je profesor psihologije na Katoličkom sveučilištu u Zagrebu, dr. sc. Josip Bošnjaković, a djeci je progovorio vjeroučitelj Krunoslav Siroglavić. Na početku duhovne obnove molitvu za obitelj je predmolio Bruno Pavičić, učenik 8. razreda Katoličke osnovne škole u Požegi.

U ime organizatora, Ana Matković, povjerenica za pastoral braka i obitelji Požeške biskupije i voditeljica Centra »Za život i obitelj«, pozdravila je nazočne i zahvalila im što svojim dolaskom svjedoče spremnost da njihove obitelji budu utemeljene u čvrstim i trajnim općeljudskim i kršćanskim vrijednostima. Obitelj je temeljna i najvažnija stanica i društva i Crkve, stoga je cilj ovakvih aktivnosti kroz odgoj i razne druge poticajne modele prenositi na mlade naraštaje oduševljenje i želju za osnivanjem istinske bračne i obiteljske zajednice.
Krist nada obitelji 018Na zanimljivi način, kroz riječ, pjesmu i kratki prikaz ulomka o milosrdnom Ocu, voditelj obnove je posvijestio prisutnima istinu kako nedostatak spremnosti žrtvovanja za druge, odsutnost empatije i razumijevanja među članovima obitelji ugrožava opstojnost obitelji, dok velikodušnost doprinosi njezinom opstanku. Naglasio je kako su vjera, nada i ljubav karakteristike koje pomažu obiteljima u zajedništvu. Da bi netko bio dobar roditelj i odgajatelj, potrebno je prije svega da se on u toj ulozi osjeća dobro i plemenito i doživljava da jest u tome, rekao je prof. Bošnjaković. Kao glavnu poruku istaknuo je da samo u odnosu s Bogom možemo biti onakvi kakvi jesmo, i da nam Bog udjeljuje snage da budemo jedni za druge, obdaruje nas nadom.
Drugi dio duhovne obnove odvijao se u požeškoj Katedrali, gdje su sudionici najprije pristupili sakramentu svete ispovijedi, a potom sudjelovali u misnom slavlju koje je predvodio prof. Bošnjaković. Na kraju svete mise u ime sudionika duhovne obnove zahvalio mu je Želimir Žuljević, ravnatelj Katoličke osnovne škole u Požegi, potaknuvši ih da s ove duhovne obnove u svoje obitelji ponesu istinu kako je ljubav temelj našeg postojanja i našeg odnosa prema bližnjima, i da nas Bog svojom ljubavlju preobražava u bolje ljude.

 

Kratku reportažu s duhovne obnove, koju su pripremili učenici Katoličke gimnazije u Požegi, možete pogledati na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=kiykdhvpgqE

Duhovna misao

Hodočašće u Rim

Najave

Poveznice

caritaslink

Pro vita et familia

k

k