IMG 8763


BISKUPSKI 
ORDINARIJAT

Trg Sv. Trojstva 18,
34000 Požega

tel. 034/290 300

fax. 034/274 295

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

katedrala

 

KATEDRALA

SV. TEREZIJE AVILSKE

 

SLIKE KATEDRALE

 

 Virtualno razgledavanje Katedrale

VIRTUALNO RAZGLEDAVANJE KATEDRALE

Razorena crkva u Voćinu

 

RAZORENI CRKVENI OBJEKTI U DOMOVINSKOM RATU NA TLU POŽEŠKE BISKUPIJE

LECTIODIVINA

LECTIO DIVINA

Molitva

DUHOVNI KUTAK

U VOĆINU ODRŽANO HODOČAŠĆE SREDNJOŠKOLACA

13-5- vocin 4Učenici katoličkih gimnazija u Požegi i Virovitici predvođeni svojim ravnateljima vjeroučiteljima i profesorima hodočastili su 13. svibnja u Voćin. Budući da se hodočašće odvijalo o 20. obljetnici utemeljenja Požeške biskupije i u pripravi za treći biskupijski euharistijski kongres, ono je poslužilo i kao euharistijska postaja mladih. Tijekom putovanja u Voćin profesori su u autobusima mlade hodočasnike upoznali s poviješću voćinskog svetišta, osobito sa stradanjima kojima je bilo pogođeno u vrijeme Domovinskog rata, te su im protumačili što je to euharistijska postaja i kako se slavi.

vocin 12Po dolasku u Voćin mladi hodočasnici su najprije sudjelovali u slavlju sakramenta pomirenja. Potom su imali pripravu za svetu misu koja je završila molitvenim klicanjem Isusu Kristu. Kao delegat dijecezanskog biskupa misno slavlje je predvodio generalni vikar Josip Krpeljević u zajedništvu s vjeroučiteljima u katoličkim gimanzijama u Požegi i Virovitici Marijanom Pavelićem i Ivanom Certićem. U homiliji je podsjetio nazočne da je danas u Fatimi, na stotu obljetnicu Gospinih ukazanja, papa Franjo proglasio svetima fatimske vidioce Franju i Hijacintu Marto. Naglasio je da »vidjeti« u Ivanovom evanđelju zapravo znači »vjerovati«. U tom smislu Isus u evanđelju veli da Boga Oca ne možemo vidjeti tjelesnim očima, nego samo očima vjere. Poželio je srednjoškolcima da se u Voćinu, u Marijinoj »školi« vjere, prosvijetljeni Duhom uskrslog Gospodina Isusa u stvarnostima svoga života tako nauče vidjeti što je Bog u svom projektu ljubavi s njima naumio, da to onda, vjerno poput Isusove Majke Marije, ostvare u svojim životima.
vocin 2Nakon svete mise mladi hodočasnici su se zadržali u crkvi na klanjanju pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Zborom mladih ravnao je Mario Večerić, katedralni zborovođa i orguljaš te ravnatelj Katoličke osnovne škole u Virovitici.

Duhovna misao

Hodočašće u Rim

Najave

 • 29. 6. 2017.

  Blagoslov kapele sv. Petra i Pavla u Banovoj Jarugi

 • 29. 6. 2017.

  Svetkovina sv. Petra i Pavla u osječkoj Konkatedrali

 • 2. 7. 2017.

  Proslava 80. obljetnice djelovanja časnih sestara Presvetog Srca Isusova u Slatini

 • 3. 7. 2017.

  Sastanak Povjerenstva za vjeroučiteljske mandate i personalna pitanja

 • 3.-5. 7. 2017.

  Duhovne vježbe za vjeroučitelje laike i odgojiteljice u vjeri

 • 5. 7. 2017.

  Dan 20. obljetnice utemeljenja Požeške biskupije

Poveznice

caritaslink

Pro vita et familia

k

k