IMG 8763


BISKUPSKI 
ORDINARIJAT

Trg Sv. Trojstva 18,
34000 Požega

tel. 034/290 300

fax. 034/274 295

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

katedrala

 

KATEDRALA

SV. TEREZIJE AVILSKE

 

SLIKE KATEDRALE

 

 Virtualno razgledavanje Katedrale

VIRTUALNO RAZGLEDAVANJE KATEDRALE

Razorena crkva u Voćinu

 

RAZORENI CRKVENI OBJEKTI U DOMOVINSKOM RATU NA TLU POŽEŠKE BISKUPIJE

LECTIODIVINA

LECTIO DIVINA

Molitva

DUHOVNI KUTAK

REĐENNJE NOVOG BISKUPA U KAPOŠVARU

Kaposvar 2Biskupija Kapošvar u Madžarskoj, susjedna Požeškoj i Varaždinskoj biskupiji u Hrvatskoj, utemeljena je 1993. a za prvog biskupa imenovan je Béla Balás. On je zbog navršene životne dobi predao službu papi Franji, koji je 25. ožujka ove godine za novog kapošvarskog biskupa imenovao Lászlóa Vargu, dosadašnjeg generalnog vikara.

Kaposvar 4Slavlje njegova biskupskog ređenja održano je u kapošvarskoj Katedrali, 13. svibnja. Zareditelji su bili nadbiskup ostrogonsko-budimpeštanski kardinal Péter Erdő, apostolski nuncij u Republici Madžarskoj Alberto Boltari de Castello i umirovljeni kapošvarski biskup Béla Balás, uz sudjelovanje gotovo svih madžarskih biskupa. Iz Vojvodine su bili subotički biskup Ivan Penzeš i zrenjaninski biskup Ladislav Nemet, a iz Hrvatske požeški biskup Antun Škvorčević i varaždinski biskup Josip Mrzljak.

Kaposvar 1Biskup Antun je u svojoj čestitci novom biskupu poželio da snagom Duha Svetoga može nadvladavati sve poteškoće u vršenju svoga apostolskog poslanja za dobro vjernika svoje Biskupije i cijele Crkve te mu obećao molitvu susjedne požeške mjesne Crkve, radujući se današnjem i budućem očitovanju zajedništva dviju mjesnih Crkava u Madžarskoj i Hrvatskoj.

Duhovna misao

Hodočašće u Rim

Najave

Poveznice

caritaslink

Pro vita et familia

k

k