IMG 8763


BISKUPSKI 
ORDINARIJAT

Trg Sv. Trojstva 18,
34000 Požega

tel. 034/290 300

fax. 034/274 295

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

katedrala

 

KATEDRALA

SV. TEREZIJE AVILSKE

 

SLIKE KATEDRALE

 

 Virtualno razgledavanje Katedrale

VIRTUALNO RAZGLEDAVANJE KATEDRALE

Razorena crkva u Voćinu

 

RAZORENI CRKVENI OBJEKTI U DOMOVINSKOM RATU NA TLU POŽEŠKE BISKUPIJE

LECTIODIVINA

LECTIO DIVINA

Molitva

DUHOVNI KUTAK

DJECA POŽEŠKE KATOLIČKE OSNOVNE ŠKOLE PRIKUPILA NOVAC ZA ŠKOLOVANJE SVOJIH VRŠNJAKA U BENINU

benin 034Katoličku osnovnu školu u Požegi posjetila je 11. svibnja časna sestra Blanche Dakin, rođena u Beninu, a u Hrvatskoj već tri godine studira filozofiju i teologiju. Časna Blanche članica je Družbe Marijinih sestara Čudotvorne medaljice iz Benina. U pratnji časne Blanche bile su domaće sestre časna Valerika i časna Lidija. Razlog je ovoga posjeta taj što je naša Škola i ove godine, osme za redom, prikupljala sto eura po razredu što je dostatno za školovanje i prehranu 16 naših prijatelja u Beninu.

benin 006Tom su prigodom učenici pod vodstvom učiteljice Lucije Lucić i profesorice Ljube Šolić organizirali prigodan program. Na početku je programa u ime ravnatelja sve prisutne, a napose gošće pozdravila pedagoginja Draženka Rotim, nakon čega je zbor izveo prigodnu pjesmu.
Uslijedilo je kratko svjedočenje časne Blanche o životu u Beninu kao i o djelovanju Marijinih sestara od čudotvorne medaljice u spomenutoj zemlji te je pojasnila učenicima koliko veliku stvar čine pomažući svojim prijateljima u Africi. Časna Blanche je počastila učenike pjesmom i sviranjem na tradicionalnom afričkom bubnju.
benin 007Na koncu su predstavnici svakog razreda uputili nekoliko riječi učeniku za kojega skupljaju novac i mole svakoga dana, te zamolili sestru Blanche da ih pozdravi, predavši joj novac za njihovo daljnje školovanje.

Duhovna misao

Hodočašće u Rim

Najave

Poveznice

caritaslink

Pro vita et familia

k

k