IMG 8763


BISKUPSKI 
ORDINARIJAT

Trg Sv. Trojstva 18,
34000 Požega

tel. 034/290 300

fax. 034/274 295

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

katedrala

 

KATEDRALA

SV. TEREZIJE AVILSKE

 

SLIKE KATEDRALE

 

 Virtualno razgledavanje Katedrale

VIRTUALNO RAZGLEDAVANJE KATEDRALE

Razorena crkva u Voćinu

 

RAZORENI CRKVENI OBJEKTI U DOMOVINSKOM RATU NA TLU POŽEŠKE BISKUPIJE

LECTIODIVINA

LECTIO DIVINA

Molitva

DUHOVNI KUTAK

BISKUP UPUTIO SUĆUT OBITELJI POGINULIH SLATINČANA

U poslijepodnevnim satima, 9. svibnja ove godine pokraj Bjelovara u prometnoj nesreći izgubili su život Slavica Turek (31), Marijana Turek (64) i Stjepan Turek (66) iz Slatine. Marijana i Stjepan živjeli su u slatinskoj župi bl. Ivana Merza, a kćer Slavica u Župi sv. Josipa. Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je sažalnicu sinu Stevici i obitelji sljedeću sažalnicu:

„Duboko me je pogodila i ožalostila vijest da su Vaši cijenjeni majka Marijana, otac Stjepan i sestra Slavica poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći, 9. svibnja ove godine nedaleko Bjelovara. Izražavam svoje iskreno kršćansko suosjećanje Vama i Vašoj dragoj obitelji te svima drugima koji za njima tuguju.
Zajedno s Vama stojimo zatečeni pred nedokučivom tajnom nasilne i iznenadne smrti Vaših najbližih. Kao vjernici pronalazimo u trpljenju i smrti Isusa, Sina Božjega svjetlo i utjehu za našu bol, snagu za zemaljski oproštaj s njima, uvjereni da će i oni postati dionicima one Isusove ljubavi koja je jača od smrti. Vaši poginuli roditelji i sestra svakodnevno su molitvom, sudjelovanjem u svetoj misi i časnim životom svjedočili svoju pripadnost Isusu Kristu u njegovoj Crkvi Katoličkoj, na tih i nenametljiv način uvijek bili spremni pomoći u Župi i drugdje gdje je bilo potrebno. Smijemo ih stoga smatrati pravednicima i na njih primijeniti riječi starozavjetnog mudraca: „Duše su pravednika u ruci Božjoj, i njih se ne dotiče muka nikakva. Očima se bezbožničkim čini da oni umiru, i njihov odlazak s ovoga svijeta kao nesreća; i to što nas napuštaju kao propast, ali oni su u miru. Ako su, u očima ljudskim, bili kažnjeni, nada im je puna besmrtnosti“ (Mudr 3,1-4).
Neka im je mir u zagrljaju vječne Božje ljubavi a Vaše srce bude ispunjeno Božjom besmrtnom nadom.
Ostajem s Vama u zajedništvu molitve za Vaše poginule, uz pozdrava uskrslog Gospodina: 'Mir vama! - Ja sam! Ne bojte se'! (Iv 20,19; 6,20).“
Sprovod poginulih članova obitelji Turek bit će 12. svibnja na slatinskom gradskom groblju.

Duhovna misao

Aktualno

 

SAKRAMENT SVETE POTVRDE 2017.

 Ulje za krizmu

 

BISKUPOVO PISMO KRIZMANICIMA

 

 

TREĆI EUHARISTIJSKI KONGRES

POŽEŠKE BISKUPIJE

 

LOGO - FINAL

 

MOLITVA TREĆEGA EUHARISTIJSKOG KONGRESA

 

Hodočašće u Rim

Najave

Poveznice

caritaslink

Pro vita et familia

k

k