IMG 8763


BISKUPSKI 
ORDINARIJAT

Trg Sv. Trojstva 18,
34000 Požega

tel. 034/290 300

fax. 034/274 295

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

katedrala

 

KATEDRALA

SV. TEREZIJE AVILSKE

 

SLIKE KATEDRALE

 

 Virtualno razgledavanje Katedrale

VIRTUALNO RAZGLEDAVANJE KATEDRALE

Razorena crkva u Voćinu

 

RAZORENI CRKVENI OBJEKTI U DOMOVINSKOM RATU NA TLU POŽEŠKE BISKUPIJE

LECTIODIVINA

LECTIO DIVINA

Molitva

DUHOVNI KUTAK

BISKUP UPUTIO SUĆUT OBITELJI POGINULIH SLATINČANA

U poslijepodnevnim satima, 9. svibnja ove godine pokraj Bjelovara u prometnoj nesreći izgubili su život Slavica Turek (31), Marijana Turek (64) i Stjepan Turek (66) iz Slatine. Marijana i Stjepan živjeli su u slatinskoj župi bl. Ivana Merza, a kćer Slavica u Župi sv. Josipa. Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je sažalnicu sinu Stevici i obitelji sljedeću sažalnicu:

„Duboko me je pogodila i ožalostila vijest da su Vaši cijenjeni majka Marijana, otac Stjepan i sestra Slavica poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći, 9. svibnja ove godine nedaleko Bjelovara. Izražavam svoje iskreno kršćansko suosjećanje Vama i Vašoj dragoj obitelji te svima drugima koji za njima tuguju.
Zajedno s Vama stojimo zatečeni pred nedokučivom tajnom nasilne i iznenadne smrti Vaših najbližih. Kao vjernici pronalazimo u trpljenju i smrti Isusa, Sina Božjega svjetlo i utjehu za našu bol, snagu za zemaljski oproštaj s njima, uvjereni da će i oni postati dionicima one Isusove ljubavi koja je jača od smrti. Vaši poginuli roditelji i sestra svakodnevno su molitvom, sudjelovanjem u svetoj misi i časnim životom svjedočili svoju pripadnost Isusu Kristu u njegovoj Crkvi Katoličkoj, na tih i nenametljiv način uvijek bili spremni pomoći u Župi i drugdje gdje je bilo potrebno. Smijemo ih stoga smatrati pravednicima i na njih primijeniti riječi starozavjetnog mudraca: „Duše su pravednika u ruci Božjoj, i njih se ne dotiče muka nikakva. Očima se bezbožničkim čini da oni umiru, i njihov odlazak s ovoga svijeta kao nesreća; i to što nas napuštaju kao propast, ali oni su u miru. Ako su, u očima ljudskim, bili kažnjeni, nada im je puna besmrtnosti“ (Mudr 3,1-4).
Neka im je mir u zagrljaju vječne Božje ljubavi a Vaše srce bude ispunjeno Božjom besmrtnom nadom.
Ostajem s Vama u zajedništvu molitve za Vaše poginule, uz pozdrava uskrslog Gospodina: 'Mir vama! - Ja sam! Ne bojte se'! (Iv 20,19; 6,20).“
Sprovod poginulih članova obitelji Turek bit će 12. svibnja na slatinskom gradskom groblju.

Duhovna misao

Hodočašće u Rim

Najave

Poveznice

caritaslink

Pro vita et familia

k

k