IMG 8763


BISKUPSKI 
ORDINARIJAT

Trg Sv. Trojstva 18,
34000 Požega

tel. 034/290 300

fax. 034/274 295

e-mail:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

katedrala

 

KATEDRALA

SV. TEREZIJE AVILSKE

 

SLIKE KATEDRALE

 

 Virtualno razgledavanje Katedrale

VIRTUALNO RAZGLEDAVANJE KATEDRALE

Razorena crkva u Voćinu

 

RAZORENI CRKVENI OBJEKTI U DOMOVINSKOM RATU NA TLU POŽEŠKE BISKUPIJE

LECTIODIVINA

LECTIO DIVINA

Molitva

DUHOVNI KUTAK

Biskupijski križni put mladih

Križni putOvogodišnji XIX. biskupijski križni put mladih Požeške biskupije održat će se 25. i 26. ožujka na relaciji Ruševo – Kutjevo – Požega. Dužina puta ukupno iznosi 46 kilometra.

Program križnoga puta započinje okupljanjem u subotu 25. ožujka u 8.00 sati u crkvi Uzašašća Isusovog u Ruševu. Polazak autobusa za Katoličku gimnaziju je u 7.00 sati sa autobusnog kolodvora u Požegi. Završetak prvog dana križnog puta je u Kutjevu s prigodnim programom i noćenjem u osnovnoj školi. U nedjelju 26. ožujka u 8,00 sati iz Kutjeva se kreće prema katedrali u Požegi gdje će biti završetak sa svečanom svetom misom u 18.00 sati.

Svi sudionici koji su oba dana na križnom putu obvezni su ponijeti vreću za spavanje i podmetač jer se noći u skromnim uvjetima u školskoj sportskoj dvorani. Stvari treba nositi u ruksaku jer će nošenje prtljage u rukama stvarati poteškoće u hodu. Treba ponijeti hrane za dva dana, zaštitu od kiše, rezervnu odjeću, više pari čarapa, dobre cipele za hod i papuče za ulazak u školske prostorije. Zabranjena su alkoholna pića i elektronske naprave kojima se sluša glazba. Križni put se ne odgađa zbog lošeg vremena!

Svetkovina sv. Lovre u Požegi

U predvečerje svetkovine sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije i Biskupijskog caritasa u nedjelju, 9. kolovoza u 19,30 sati u crkvi sv. Lovre u Požegi održati će se bdijenje, koje započinje službom Večernjih hvala pod predsjedanjem dijecezanskog biskupa i koje će se nastaviti euharistijskim klanjanjem a predvodit će ga caritasovi volonteri grada Požege. Na molitvu su pozvani i svećenici grada Požege.

Na svetkovinu sv. Lovre, u ponedjeljak, 10. kolovoza pokraj crkve sv. Lovre, u dvorištu Biskupskog doma u 10.00 sati, euharistijsko slavlje predvodit će kotorski biskup msgr. Ilija Janjić u zajedništvu s našim biskupom msgr. Antunom Škvorčevićem, članovima Stolnog kaptola, svećenicima grada Požege i drugima. Na slavlje su pozvani caritasovi volonteri iz cijele Biskupije kao i svi stipendisti koji su prošle godine primali stipendiju od Zaklade Požeške biskupije za siromašne učenike i studente.

Nakon euharistijskog slavlja u Dvorani sv. Terezije Avilske bit će organiziran kratki program za svećenike, bogoslove, aspirante, caritasove volontere i stipendijante.

Duhovna misao

Aktualno

 

SAKRAMENT SVETE POTVRDE 2017.

 Ulje za krizmu

 

BISKUPOVO PISMO KRIZMANICIMA

 

 

TREĆI EUHARISTIJSKI KONGRES

POŽEŠKE BISKUPIJE

 

LOGO - FINAL

 

MOLITVA TREĆEGA EUHARISTIJSKOG KONGRESA

 

Hodočašće u Rim

Najave

Poveznice

caritaslink

Pro vita et familia

k

k